Henrik Hvam fra TIF er ’Månedens Frivillig’

13 okt 2014
I forbindelse med DGI's landsdækkende frivillighedskampagne, der kører hele året, kårer DGI Østjylland hver måned en 'Månedens Frivillige' blandt lokalforeningerne i det østjyske. I oktober bliver hæderen tildelt 43-årige Henrik Hvam fra Thorsø Tungelund Idrætsforening, TIF, der sidder som næstformand, og som blandt andet var med til at sikre TIF en sejr i DM i Foreningsudvikling.

At Henrik Hvam skulle kåres som månedens frivillig var der ingen tvivl om, i hvert fald ikke hvis man spørger Dan Brandt, som er formand i TIF.
”Henrik er altid klar på en ekstra opgave, han er ikke bange for at udfordre ’sådan plejer vi at gøre’-tankegangen, hvilket gør at vi kan blive ved med at være en forening i fremdrift”, siger han.
Henrik Hvam, som har været frivillig i 10 år, er både overrasket og beæret over kåringen.

”Jeg brænder meget for det jeg laver, og det giver helt klart benzin på det bål, der gør at man fortsætter som frivillig. Det er fantastisk at få af vide, og det er jo altid dejligt, at andre syntes man gør noget godt”, udtaler Henrik Hvam.
Førhen har han være formand for badminton og bordtennis, og i dag sidder han som næstformand i TIF, hvor det frivillige arbejde er en smule anderledes.
”I bestyrelsen er fokus mere er på det organisatoriske og struktureringen af TIF. Arbejdsopgaverne giver ikke de der øjeblikkelige skulderklap, da man står lidt mere omme bag kulisserne. Men jeg får samtidig en masse ud af det, som jeg kan bruge i mit arbejde, f.eks. læring om ledelse og organisation”, fortæller Henrik Hvam.

Fedt at være frivillig

”Det at være frivillig giver kontakt til en masse mennesker i alle aldre og fra alle samfundslag. I en lille by som Thorsø hjælper det også til at skabe noget liv og styrke sammenholdet”, siger Henrik Hvam, når han skal beskrive det gode ved at være frivillig.
”Det er fedt at se, at TIF vokser, og når vi har så mange medlemmer under vingerne, gør det, at vi kan skabe et forum, hvor folk kan møde hinanden”, fortsætter han.
Han er særlig stolt over sejren i DM i Foreningsudvikling, hvor han var med til at knokle TIF frem til sejr. Han stod bag initiativet til at deltage, og styrede projektet hele vejen igennem processen.

”Vinde DM i Foreningsudvikling er det største, som jeg har prøvet. Det kom uventet at vi vandt, selvom vi havde lagt meget tid og kræfter i det. Vi kan godt lide at fokusere på at færdigudvikle én ting af gangen, og så gå videre til det næste, så vi ikke gaber over for meget på en gang”, udtaler Henrik Hvam.

En god start

”De manglede en”, siger Henrik Hvam grinende, når man spørger ind til, hvorfor han blev frivillig i TIF.
”Jeg så en annonce i et klubblad, dengang det stadig var på mode, hvor de søgte en til at stå for bordtennisafdelingen. Jeg havde ingen forudsætninger for at gøre det, udover det lød spændende. Jeg blev hurtigt grebet af det, og det gik rigtig godt for os, hvor vi fik 50 medlemmer efter blot to år”, fortsætter han.

Udover arbejdet i TIF har Henrik Hvam været fodboldtræner for et hold i tre år, fra U8-U11, hvor hans egen pige spillede. Han har også siddet som formand i en børnehavebestyrelse i seks år. Nu er alle kræfterne dog dedikeret til TIF, hvor der cirka bruges 10 timer i ugen på frivilligt arbejde oveni hans private virke som salgskonsulent for Schulstad.

Læst 3133 gange