Mammen Ost

04 dec 2013
Hovedsponsor i TIF

I Mammen Mejeri A/S producerer og sælger vi oste til både ud- og indland. Vores mission er at producere og sælge ost af en helt unik kvalitet, en kvalitet som opnås gennem en blanding af gamle håndværkstraditioner og de nyeste og mest innovative produktionsmetoder.

Mammen Mejeri oprettedes som andelsmejeri i 1911. Det fungerede som sådan indtil 1978, hvor det blev solgt til mejeriejer Peter Jensen Staunsbæk, som da ejede Ulstrupbro Mejeri. Han flyttede herefter produktionen, som dengang primært var Lurpak-smør, fra Ulstrup til Mammen. I Mammen begyndte man derudover at fremstille faste gule oste, som Danbo, Havarti og Samsø.
I 1983 blev aktieselskabet Mammen Mejeri A/S oprettet, som led i et generationsskifte, hvor sønnerne Niels H. Staunsbæk og Lars Staunsbæk blev medejere af virksomheden.
I 1990 udvides virksomheden med Skytsbjerg Mejeri, hvor der blev produceret blåskimmelost indtil 2003. Efter nogle år med denne produktion i Katrineholm i Nordjylland, produceres blåskimmelosten i dag på vores andet mejeri i Drøsbro, som blev overtaget og renoveret i 2004.

I 2011 kom Haarby mejeri ved Glamsbjerg på Fyn, med, som et led i samarbejdet med osteeksportør-selskabet Kirkeby Foods.
I 2012 fremtidssikrede vi, med vores tætte samarbejdspartnere med Burt Lewis Llc., vores eksportmuligheder med dygtige eksportsælgere i salgsselskabet Mammen Cheese A/S i Frederecia. 2013 er et stort år for Mammen mejeri. Haarbys produktion af traditionel hvid ost flyttedes til Drøsbro for at rationalisere produktionen. En aftale med andelshaverne i Andelsmejeriet Sædager om overtagelse af produktion og lokaler (se forsiden), kom i stand i slutningen af året over træder i kraft midt i Januar.

Virksomheden i dag: Virksomheden Mammen Mejeri A/S består af mejeranlæggene i Mammen, Drøsbro og Sædager, som producerer den Mammen Ost du køber i butikkerne. På Mammen Mejeri produceres der primært gule, faste oste af typerne Danbo, Samsø og Havarti, hvor der på Drøsbro Mejeri primært produceres blåskimmeloste og hvide salatoste. På Sædager produceres der hvid ost i mange forskellige afskygninger.

Mammen Mejeri A/S ejes af Lars og
Niels H. Staunsbæk, som er
2. generation i virksomheden.

 

Til hjemmesiden her...

Læst 3995 gange Senest ændret mandag, 03 april 2017 20:52

Find vej til Tungelund IF

Find os